Deze postcode is niet gevonden.
Onveilige poort van de achtertuin

Diefstal uit tuin of schuur voorkomen: tips & tricks van ervaringsdeskundige Vera

Op een donderdagnacht in oktober vorig jaar werd de mountainbike van Vera’s man uit de schuur gestolen. Inbraak terwijl je gewoon thuis bent, niet direct iets waar je van tevoren rekening mee houdt. Ze deelt haar verhaal met ons en geeft een aantal tips die zij achteraf zelf graag eerder had opgevolgd om de diefstal te voorkomen.

“Ik stuurde mijn man een berichtje of hij de poort open had gezet”

“Toen ik ‘s ochtends beneden kwam, zag ik dat de poort open stond. Vreemd, we doen de poort eigenlijk altijd op slot. Ik stuurde mijn man een berichtje of hij de poort open had gezet. Dat was niet het geval.’’. Toen Vera naar buiten liep, zag ze dat de deur van de schuur op een kier stond. Na een snelle inventarisatie kwam ze erachter dat de mountainbike van haar man niet meer aan de beugel hing.

Vera onderzocht haar tuin en sprak buurtbewoners. Zo kwam ze erachter wat er was gebeurd. De inbrekers zijn ‘s nachts over de schutting geklommen. “Dat gaat heel makkelijk”, zegt Vera. “Het pad achter het huis delen we met een aantal andere huizen. Iedereen zet er de kliko neer. En er ligt een stapel bakstenen. Ze kunnen zo een trappetje maken.”

“De inbrekers waren specifiek uit op de mountainbike”

Op de schuur zat geen slot en ook de mountainbike zat niet vast aan de beugel. De inbrekers hebben de mountainbike gepakt en vervolgens met de schroefmachine uit de schuur het slot van de poort geforceerd. Daarna konden ze zo naar buiten lopen. “De inbrekers waren specifiek uit op de mountainbike. Er was meer van waarde in de schuur maar dat hebben ze laten liggen. Ook twee andere fietsen die niet op slot waren, hebben ze laten staan.”

“Ik baal er vooral van dat ze in mijn tuin zijn geweest en in de schuur”

De gevolgen van een inbraak gaan vaak verder dan het aanschaffen van nieuwe spullen en het regelen van praktische zaken met politie en verzekeringen. Je kunt er echt een naar en onveilig gevoel aan overhouden. “Ik baal er vooral van dat ze in mijn tuin zijn geweest en in de schuur. De schuur is dichtbij het huis. Ze hebben de woonkamer in kunnen kijken.”

“Regel het goed, het kost niet veel moeite om inbraak te voorkomen”

De inbraak heeft het gedrag van Vera echt veranderd. Ze sluit nu altijd de poort. Ook als ze maar heel even weggaat om haar dochter naar het kinderdagverblijf te brengen. En ze hebben flinke maatregelen getroffen om inbrekers voortaan buiten de tuin te houden. De poort is nu voorzien van dubbele sloten. De schuur heeft een goed slot gekregen en de mountainbike maken ze vast aan de beugel. Er zijn pinnen bevestigd op de schutting. Inbrekers komen er dus niet zomaar in.

Het belangrijkste dat Vera wil meegeven aan anderen: “het is zo simpel om inbraak te voorkomen. Het kost een paar tientjes en binnen tien minuten is het geregeld. Dus regel het goed.”

Wil jij ook voorkomen dat er iets uit jouw tuin, garage of schuur gestolen wordt? Bekijk snel onze tips voor een veilige tuin: