Deze postcode is niet gevonden.
Vader en zoon voor de kerstboom

Aantal inbraken gedaald door thuiswerken, maar pas op voor de feestdagen

De coronacrisis zorgt ervoor dat er veel meer mensen thuiswerken. Uit de inbraakbarometer blijkt dat ook inbrekers in deze tijden gelukkig meer thuisblijven. Vooral tijdens de 2 coronagolven (begonnen in maart en oktober) is goed te zien dat het aantal inbraken flink is afgenomen. In totaal vonden er in 2020 tot nu toe 22% minder inbraken plaats dan vorig jaar.

In onderstaande grafiek met cijfers uit de inbraakbarometer, bijgewerkt tot en met week 50, zie je de verschillen.

Aantal inbraken (en pogingen tot) per kwartaal in 2019 en 2020

Toch de deur uit tijdens de feestdagen? Pas op!

Een goed jaar dus, wat inbraken betreft dan. Toch kan het venijn in dit geval in de staart zitten. Tijdens de donkere dagen in december kan een inbreker nog steeds zijn kans schoon zien wanneer mensen hun huis verlaten, al is het maar eventjes. En vooral tijdens de feestdagen. Op 31 december bijvoorbeeld is de kans op inbraak nog 3x zo groot als op andere dagen in december. Wil jij jezelf niet terugvinden in de statistieken van de inbraakbarometer de komende tijd? Wij verzamelden tips om jou te helpen inbrekers te slim af te zijn.

Doe alsof je thuis bent

Ook al vier je kerst waarschijnlijk niet zo uitbundig als normaal; toch kan het zijn dat je op bezoek gaat bij vrienden of familie. Zorg ervoor dat jouw huis niet het doelwit wordt van rondneuzende inbrekers; doe alsof je gewoon thuis bent!

Houd dure spullen uit het zicht


Het kan zijn dat inbrekers toch door hebben dat de kust veilig is bij jou. Dan nog is de kans groot dat ze jouw huis met rust laten, als ze maar denken dat er weinig te halen valt. Laptops op tafel, sieraden in het zicht, je nieuwe geluidsinstallatie in volle glorie voor het raam… Voor een inbreker werken deze beelden als een rode lap op een stier. Opruimen dus, ook al ben je maar heel even weg.

Voorkom opklimmen in je tuin


Heeft een inbreker het toch op jouw inboedel voorzien? Maak het hem of haar zo moeilijk mogelijk om binnen te komen. Dat je ramen en deuren op slot moet doen, dat weet je natuurlijk wel. Maar weet je ook dat inbrekers vaak erg blij worden van een onopgeruimde achtertuin?